Unperfekthaus

Unperfekthaus har de siste årene etablert seg som et begrep innen sosialt entreprenørskapsscenen og er et spennende eksempel på en forretningsmodell som genererer verdi på en trippel bunnlinje. Jeg kom borti konseptet første gang i 2007, men først nå i forbindelse med et kultur 2.0-seminar i Ruhrgebiet fikk jeg anledning til å besøke Unperfekthaus Essen selv.

Unperfekthaus er et hus midt i Essen sentrum med 4000km2 fordelt over fire etasjer. Huset rommer café, restaurant, atelier, arbeidsrom, grupperom, konferansesal, takterrasse, bar, verksteder mm. og har åpent daglig fra 10:00 – 23:00. Så langt, – ingen store overraskelser…..

Det spennende ved forretningsmodellen til gründer Reinhard Wiesemann er at besøkende betaler 5 Euro i inngangspenger og kan så tilbringe hele dagen i bygningen. Inkludert i inngangspengene er w-lan, bruk av arbeid/grupperom samt drikke-flatrate. Brus, leskedrikker, kaffe (fra ordentlig espressomaskiner), te, kakao, varm melk med honning står til selvbetjening fordelt over alle etasjene. Alkoholholdige drikker betaler du når du forlater Unperfekthaus for dagen.
Man kan også betale en fast månedspris for arbeidsrom og fri adgang/bruk av verksteder etc.

En annerledes og bredere anlagt Coworking-modell en det vi vanligvis ser i Berlin, London, San Francisco etc. I hovedsak er det i Unperfekthaus mindre digitale bohemer og konsulenter, men dertil mer håndverklige og kunstneriske events og aktiviteter.

Modellen ser ut til å fungere godt og Wiesemann utvider stadig konseptet. Seneste tilskudd til huset er et ”kollektivhotell” med sauna og andre fellesrom… . Også i kollektivet er det drikke-flatrate og av en eller annen grunn later akkurat dette elementet å være noe i retning av et USP.

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: