Kake til folket…

I går, søndag 06/06/2010 var det “Opera for alle” på Bebelplatz (tidligere Operaplass) og vi var selvfølgelig tilstede med kaffe og kakeoppdekning i sommervarmen. På scenen: Berlins Staatskapelle som under ledelse av Daniel Barenboim fremførte Tschaikowskys 4.symfonie. Altså en ypperlig ramme for å konsumere litt kultur og nyte det offentlig rom.

Gjennom ”ein Ort zum Lesen” og nå kaffeslabbrasaksjonen begynner Bebelplatz langsomt å bli en utvidet stue, eller oppholdsrom for meg.

I dag var forøvrig Humboldt universitetets juridiske fakultet, som ligger langs den ene langsiden av plassen, fri for mega-reklamepostere som vanligvis pryder fasaden. BMW som var operaens hovedsponsor for arrangementet hadde plassert sin logo relativt diskret og delikat på scenens sidebannere. Det er nesten så en kan mene at det var et resultat av det siste årets mediediskusjon rundt kommersiell bruk av plassen…..

Pressen melder i dag om 50.000 besøkende på ”Opera for alle” arrangementet (lørdag og søndag) og ikke så rent få av disse fikk også med seg kakeoppdekningen. Det er ikke mye som skal til for å kreere en betydelig overraskelseseffekt og få folk til å peke, se og smile. Amatørfotografene samlet seg rundt oss og hadde vi vært litt mer Homo economicus og for eksempel tatt 1€ pr bilde ville aksjonen gitt en lukrativ dagslønn…

Interessant nok var det folk var mest opptatt av, hvordan vi hadde kommet oss dit med stoler, bord, kopper og kar. Svaret er skuffende enkelt og har en materialverdi lik 10 €…..

Foto: J.Breiter / K.Cappelen / A.Fiedler

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: