… i Eventyrland

Sensommer i Berlin. Klart høstlys, frisk luft, sterkt solskinn. I Prinzessinengarten står en blå port… Til alt hell går vi inn porten akkurat denne fredagskvelden. ”The Pale Blue Door”, kreert av en kunstnergruppe med base i London, har tilfeldigvis et ledig bord og første rett  serveres snart. Alle grønnsaker er høstet 30 meter unna i Prinzessinengartens bugnende bed.

Eventyrverdenen her midt i storbyens larm og eksos er bygget av materialer funnet i Berlin. Fantastisk arkitektur, en kulisse i bykulissen. Fra åpningen i begynnelsen av august til restauranten stenger om to dager har de vært fullbooket – med ventelister. Fantastisk 3-retters, vin og kabaretunderholdning.

Kunstnergruppen bak prosjektet bor og arbeider sammen i London og representerer ulike kunstretninger. Set design, lys, dans, musikk, klesdesign etc. Med en enkel idé, lave oppstartskostnader, kreativitet og en kooperativmodell har det lykkes gruppen og etablere en forretning som går rundt innen gastronomi/underholdning/kulturbransjen. En bragd i et svært konkurransepreget market.

Men,…en kunstner er på evig reise. Om to dager er eventyrverden borte, materialene har igjen funnet vei til Berlins bakgårder og skrotplasser og initiatorene er i gang med nye prosjekter….

Foto@KCappelen

Berlin, – byen som lever av kunnskap, kreativitet og nyskapning, – et godt sted å være når en skriver artikkel om norsk innovasjonskraft……

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: