Matauke i storbyjungelen


Det er potetferie for alle Norges skolebarn. Jeg antar at de aller, aller færreste av Norges skolebarn får gleden av å hyppe poteter denne uken. Eller alle andre uker for den slags skyld. Allerede da jeg ble født på tidlig 80-tall var det slutt på at familiene dyrket poteter som så måtte høstes rundt uke 40. Men potetferien har man beholdt, populært kaldt høstferie. Men høstferie er forbeholdt skolebarna. Selv ikke Universitetet for Miljø og Biovitenskap (tidligere Landsbrukshøyskolen) slipper sine studenter løs for å høste inn til den lange vinteren. Altså har det vært en travel høst så langt for oss sankere med akademiske så vel som selvforsynende forpliktelser.

Storbyen er et skattekammer…..  Hasselnøtter er samlet og ligger til tørk, tyttebær, blåbær og villbringebære syltet og saftet, ett stykk epletre har blitt til en fryser full av eplemos uten sukker (alt plukket i eller umiddelbar nærhet til Oslo). Valnøtter venter på innsats i juletiden og kasser med hylleblomstsaft står lagret i kjelleren (begge eksotiske varer hentet direkte ut fra storbyjungelen Berlin)

Og etter mye byliv ligger det i en hver Normanns natur å søke ut i de store skoger. Oslomarka er full av sopp i år som i fjor. Kantarell, fåresopp, hvit piggsopp, traktkantarell vil ingen ende ta. Har fylt kurv på kurv, rensket, forvellet og tørket. Alt ligger tilrette for smak av gull og grønne skoger vinteren igjennom…..

Foto@KCappelen

Advertisements
  1. October 8th, 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: