Mauerfragmente

09. november 2010 – og det er 21 år siden muren ble åpnet mellom Øst og Vest-Tyskland. Fjorårets 20-årsmarkering i Berlin var storslagen og påkostet med all verdens presidenter og viktige politikere til stede, samt barnekor, reality stjerner, fargesprakende isopromurer som falt i storskala dominoeffekt, flashende lyseffekter over Brandenburger Tor og store reklamedisplays på den tidligere murstripen. Det hele til den nette sum av X-antall millioner Euro.

I år føyet dagen da muren falt seg inn i rekken av helt vanlige, grå Berliner dager. Bare vi var til stede på Platz des 18. März forran Brandenburger Tor og spilte “Mauerfragmente” med folk som passerte murstripen på denne 21. merkedagen. Prosjektet er evaluert og kvalitetsstemplet av “Kommisjonen for Kunst i Offentlig Rom”.

Foto: M. Schwabe / J. Breiter / K. Cappelen

Kunstprosjektet “Mauerfragmente” er en årlig intervensjon i offentlig rom et sted langs den tidligere dødsstripen mellom øst og vestberlin. 9. november 2009 var vi i Bernauer Strasse og spilte med helt tilfeldig forbipasserende. Vi fikk høre folks personlige erfaringer og erindringer fra muren og livet på den ene eller andre siden.

9. november i år  var vi som allerde sagt forran Brandenburger Tor og dermed midt i strømmen av turister og skoleklasser på dannelsesreise.

For mer informasjon om prosjektet, se under projects: Mauerfragmente
Bilder fra Mauerfragmente 9/11/2009, Bernauer Strasse

Prosjektteam: Jürgen Breiter & Katja Strøm Cappelen

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: