Up_cycling design

“Upcycling – Autentisk Urban Design”

“Upcycling – Autentisk Urban Design” er et prosjekt som tar utgangspunkt i gjenbruk, nytenkning og low-tech innovasjon. Prosjektet handler om bevisstgjøring rundt konsum, miljø og verdiskapning. Gjennom utstillingsprosjektet ønsker vi å formidle upcycling som metafor for en alternativ konsumfilosofi til et urbant publikum.

Vi vil presentere upcycling-produkter som forener sosiale, økonomiske og økolo∫giske aspekter og likevel er høyverdig og tidsriktig/fremtidsrettet design. Være seg vesker av lastebilpresseninger, vegglamper av kjøleskaptermostater eller en lampe av feilproduserte ispinner.

Berlin er prosjektets inspirasjonskilde. En by med en kreative nerve til å ta og føle på og en skapervilje som går hånd i hånd med samfunnsengasjement. Dette viser seg f. eks i form av at en rekke designere lar seg inspirere av det som allerede er i stedet for å stadig skape nytt.

Med prosjektet “Upcycling – Autentisk Urban Design” er det vårt ønske å bringe et stykke inspirasjon fra det internasjonale miljøet i Berlin til Norge i håp om å motivere til å gjøre en forskjell.

Prosjektet er et initiativ fra prosjektleder og konseptvikler Katja Cappelen i samarbeide med Urban Curator, strategiutvikler og Dipl. Ing. Jürgen Breiter.


Prosjektet er støttet av Stiftelsen for Miljøansvar

Upcycling_design i pressen: Dagens Næringsliv D2, 29/01/2010

Advertisements
Comments are closed.
%d bloggers like this: